Informatie

Hoofdingrediënt:
Sperziebonen-BIO
Personen:
4
Categorie:
Bijgerecht
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Feestelijk
Seizoen:
Zomer

Dit recept is makkelijk en laat zien dat soms de meest simpele aanpak de beste resultaten oplevert.

Ingredienten:

40 gram boter in 4 gesneden.
2 el zout
300gr. sperziebonen (schoon en de harde topjes ervan afgesneden)

Bereidingswijze:

Breng in een pan (met deksel) 1,5 liter water aan de kook en los hierin de zout op. Doe de sperziebonen in de pan en breng opnieuw aan de kook. Zodra het kookt, zet het vuur uit. Laat het geheel 10-15 minuten staan. Haal de bonen uit het water en leg in een diepere schaal. Leg de boter op de boontjes zodat het er overheen smelt.

« Terug naar: Recepten