Sperziebonen met knoflook en kerstomaatjes
Informatie
Hoofdingrediënt:
Sperziebonen-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Voorgerecht, Bijgerecht, Lunch, Salades
Bereidingstijd:
0-20 minuten
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Zomer
Ingrediënten:
- 500 g sperziebonen, schoongemaakt
- 2 eetlepels olijfolie extra vergine
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- een handjevol kerstomaatjes, gehalveerd
- 1 eetlepel balsamicoazijn
Bereidingswijze:
Vul een grote pan met kokend water, doe er een flinke snuf zout in en laat de boontjes erin zakken. Kook ze 5 minuten; de boontjes moeten nog beet hebben en mooi groen zijn.Vul ondertussen een ruime kom met water en een paar ijsklontjes. Laat de boontjes zodra ze 5 minuten hebben gekookt in het ijswater zakken en houd ze er een paar minuten in tot ze helemaal zijn afgekoeld; giet af en zet weg.Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur; doe de knoflook erin en bak 1 minuut. Voeg de sperziebonen en tomaatjes toe, kruid met een snuf zout en peper en roerbak 4 minuten op hoge temperatuur tot de boontjes bruin beginnen te worden. Doe de balsamico erbij en hussel om; serveer direct.
« Terug naar: Recepten