Informatie

Hoofdingrediënt:
Sperziebonen-BIO
Personen:
4
Categorie:
Bijgerecht
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Zomer

Dit recept is afkomstig van kookboek "GROENTE!" van Niven Kunz, een chef kok die veel naam maakt met zijn geweldige gerechten met groenten.

Ingrediënten:

Dressing:

100 ml wittewijnazijn
200 ml olijfolie (extra virgin)
peper en zout
10 g bieslook, fijngehakt

Salade:

300 g sperziebonen
100 g pitloze rode druiven
50 g pistachenoten

Bereidingwijze:

Meng de ingredienten voor de dressing en zet apart. Maak de sperziebonen schoon en blancheer ze 2 minuten in gezouten water. Giet ze af en doe ze in ijswater.

Snij de druiven in de lengte in vieren.

Maak de sperziebonen aan met de dressing en meng met de druiven en 40 gram van de pistachenoten.

Serveer de salade in een kom en garneer hem met de achtergehouden pistachenoten.

« Terug naar: Recepten