Spinazie op Turks brood
Spinazie op Turks brood

Informatie

Hoofdingrediënt:
Spinazie-BIO
Personen:
4
Categorie:
Hoofdgerecht, Lunch, Hapjes
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Groenten:
Spinazie
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Zomer

Bereidingswijze:

Fruit de fijn gesnipperde ui aan in 1 el olijfolie. Voeg de fijn gehakte knoflook toe en  daarna de goed gewassen spinazie met aanhangend vocht. Zodra de spinazie begint te slinken deze van het vuur nemen en grof hakken. Warm het Turks brood op in de oven - ca. 8 min op 220 graden -, zodat het lekker knapperig is. Snijd het brood in de lange weg door en smeer hierop de roomkaas. Verdeel hier vervolgens de spinazie over. Wok de kipreepjes in 1 el olijfolie en kruid deze.Voeg de in blokjes gesneden paprika en de in stukken gesneden zongedroogde tomaten toe. Verdeel alles over het brood en doe de deksel erop. Snijd hier vlaaipunten van.

Ingrediënten:

750g spinazie
125g roomkaas
1 ui
2 el olijfolie
2 tn knoflook
130g zongedroogde tomaten
1 gele paprika
1 rond Turks brood
400g kipfilet
1 tl kerriepoeder
1 tl paprikapoeder
1 tl gemalen komijn
zout/peper

Tip:
Super als lunch of als je kleinere stukken snijd ook geschikt als borrel garnituur.


« Terug naar: Recepten