Informatie
Bereidingswijze:
Kook 16 spitskool bladeren in 2 minuten beetgaar, giet ze af en spoel ze koud, goed droogdeppen.
De gesnipperde ui aanfruiten, snijd het overige gedeelte van de spitskool in fijne blokjes en doe dit bij de ui .Voeg vervolgens de paprikablokjes en gehakt toe. Alles op smaak brengen met de kruiden en na 5 minuten de rijst toevoegen .Hier de bouillon op schenken en het geheel zo'n 20 minuten laten smoren dat de rijst gaar is. Het mengsel inpakken in de bladeren en in een met olijfolie ingesmeerde ovenvaste schaal leggen. De pakketjes insmeren met olijfolie en voor 20 minuten in een voorverwarmde oven zetten op 200 graden.
Ingrediënten:
300 g rijst
1 rode paprika
2 uien
600 ml bouillon
400 g gehakt
spitskool
1 el komijnpoeder
1 el paprikapoeder
1 el olijfolie
zout/peper
Tip:
Het is ook lekker om pakketjes te maken met alleen groente en er aardappelen en een stukje vlees bij te serveren.
« Terug naar: Recepten