Spitskool surprise
Informatie
Hoofdingrediënt:
Spitskool-GB
Personen:
4 personen
Categorie:
Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
40-60 minuten
Groenten:
Spitskool
Vegetarisch:
Nee
Seizoen:
Lente, Zomer, Herfst, Winter
Bereidingswijze:
Fruit de gesnipperde ui en de knoflook aan in de olie, voeg het gehakt toe en bak dit rul. Breng het op smaak met de kruiden. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol het uit tot een grote plak. Beboter een ovenvaste schaal en leg hier de plak bladerdeeg in. Verdeel hier het gehaktmengsel op en leg hier bovenop de in fijne reepjes gesneden spitskool. Klap de bladerdeeg eroverheen en strijk het in met losgeklopt eigeel. Zet de schotel in een voorverwarmde oven op 200 graden voor ca. 45 minuten. Je kunt er natuurlijk ook kleine pakketjes van maken.Ingrediënten voor 4 personen:
500 g gehakt
1 spitskool
2 tl oregano
1 tl tijm
1 ui
1 tn knoflook
1 el olijfolie
9 plakjes bladerdeeg
1 mespunt kaneel
boter
ei
zout / peper
Tip: serveer hier een gekookte aardappel bij
« Terug naar: Recepten