Spruitensoep
Informatie
Hoofdingrediënt:
Spruitjes - BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Groenten:
Spruiten
Vegetarisch:
Nee
Seizoen:
Lente, Herfst, Winter
Bereidingswijze: Maak de spruiten schoon en snijd ze in de helft. Fruit de
gesnipperde ui aan in de olie en voeg de fijn gehakte knoflook en de spruiten
toe. Blus het na ca. 3 minuten af met de bouillon en kook de spruiten in ca.
15 minuten gaar. Bak de spekblokjes krokant en laat deze uitlekken op
keukenpapier. Pureer de soep met een staafmixer en voeg eventueel nog zout en
peper toe. Breng de soep opnieuw aan de kook en roer de crème fraîche
eronder. Verdeel de spekjes erover als de soep is opgeschept. Ingrediënten voor 4 personen: |
« Terug naar: Recepten