Informatie

Hoofdingrediënt:
snijbiet-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
40-60 minuten
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond
Seizoen:
Lente, Zomer

  • Bereidingswijze:
Schil de aardappels en kook ze in ruim water. Bak ondertussen de worsten in een flinke scheut olie tot ze een mooi bruin korstje hebben. Voeg 5 minuten voor het einde de grof gehakte ui toe en bak het mee tot de ui glazig is.

Snijd het blad van de snijbiet grof. Snijd de stelen van de snijbiet fijn. Was de snijbiet en laat het uitlekken in het vergiet. Giet het kokende water van de aardappelen af door het vergiet met snijbiet. De snijbiet slinkt en is hiermee licht geblancheerd.Warm de melk op en zet het vuur weer uit. Stamp de aardappels tot een fijne puree. Voeg mosterd, nootmuskaat, peper en zout toe naar smaak. Giet nu zoveel melk door de puree tot er een gladde puree ontstaat. Roer de in blokjes gesneden boter erdoor. Roer de uitgelekte snijbiet erdoor en proef.Voeg indien nodig nog een scheutje melk toe om een smeuïge puree te krijgen. Haal de worsten uit de pan. Voeg een scheutje water aan de pan toe en klop het aanbaksel van de bodem. Kook het in tot een jus. Schep op ieder bord de snijbiet stamppot. Leg er een worst op. Lepel jus erover. Eet smakelijk!

Ingredienten:

  • 1 kilo kruimige aardappels
  • 400 gram snijbiet
  • 4 braadworsten
  • olie om in te bakken
  • 2 uien
  • 200 milliliter melk
  • 50 gram boter
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • 1 theelepel grove mosterd

« Terug naar: Recepten