Informatie
Bereidingswijze:
Snijd de boter in dunne plakjes, leg ze op de bodem van de vorm en bestrooi ze met suiker. Schil de appels, halveer ze en ontdoe ze van het klokhuis. Leg de appelhelften met de bolle kant naar onderen, dicht op elkaar, op de suiker (de appelhelften moeten de vorm vullen en dicht tegen elkaar aanliggen). Verhit het geheel gedurende 20 minuten tot een goudkleurige karamel laag is ontstaan. Eerst zal de karamel bleek en dun zijn door het sap van de appels, maar door te blijven verhitten verdampt het vocht, wordt de karamel donkerder en zal hij door de appels geabsorbeerd worden. Als de appels nog niet gaar zijn, zet u ze op de laagste richel in de voorverwarmde oven, totdat de appels gaar zijn. Laat de appels enigszins afkoelen tot ze niet meer dampen.
Verhoog de oventemperatuur tot 220. Leg de bladerdeegplakken op elkaar en rol ze uit tot een dikte van ca. 6 mm en snijd er een cirkel uit die iets groter is dan de diameter van de vorm. Leg het deeg op de appels, zodat ze volledig zijn afgedekt. Zet dit 10 minuten in de oven tot de korst gerezen en goudbruin is. Temper de oventemperatuur tot 175 graden en laat de taart nog ca. 15 minuten bakken tot het deeg bros is. Laat de taart in de vorm een beetje afkoelen en keer hem dan op een vuurvaste schaal.Ingrediënten:
180 g boter
400 g suiker
1,5 kg golden delicious
± 4 plakken
bladerdeeg
« Terug naar: Recepten