Informatie

Hoofdingrediënt:
yacon-BIO
Personen:
4
Categorie:
Bijgerecht, Lunch, Hapjes
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Gemakkelijk
Seizoen:
Winter

  • Schil de Yacon ook wel appelwortel genoemd met een dunschiller en snijd de wortels in dunne plakjes. Beleg een ronde taartvorm met de schijfjes appelwortel.
  • Doe de suiker, water en tijm in een pannetje en smelt deze op een zacht vuurtje, giet het mengsel daarna over de schijfjes Yacon.
  • Dek het mengsel af met het bladerdeeg en snijd waar nodig de randen bij. Zet de tarte tatin een half uurtje in de koelkast.
  • Bak de tarte tatin in 25 minuten gaar op 200 graden. Draai de taart voor het serveren voorzichtig om door een bord op de taartvorm te leggen en de vorm snel om te draaien. Pas op dat je jezelf niet verbrand bij dit proces!
  • 225 gr Yacon
  • 3 el rietsuiker
  • 2 el water
  • 2 takjes tijm
  • 4 plakjes kant en klaar bladerdeeg

« Terug naar: Recepten