Tompouce van zoete aardappel, zuurkool en gerookte zalm
Informatie
Hoofdingrediënt:
Zuurkool-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Voorgerecht, Hoofdgerecht, Bijgerecht
Bereidingstijd:
60+ minuten
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Zomer, Herfst, Winter
Bereidingswijze:
- Spoel de zuurkool goed af. Doe alle ingrediënten in de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat alles gedurende 1 uur met de deksel op de pan doorgaren. Haal de specerijen uit de zuurkool voor het opdienen.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de zoete aardappel met ras el hanout,
olie en zout in aluminiumfolie en pof deze in de oven gedurende 1 uur. Haal de
aardappel uit de folie en pureer deze fijn. (Gebruik eventueel groentebouillon
om de puree dunner te krijgen)
Snijd de plakken bladerdeeg door de helft, bestrijk ze met het ei en bak deze in 15 minuten af in de oven. - Verwarm de zuurkool licht. Leg 2 plakken gerookte zalm overlappend tegen elkaar aan en rol hier de zuurkool in.
- Leg 1 plak bladerdeeg op de bodem van het bord en leg hier de zalmrol op. Duw de bovenkant van de andere bladerdeegplak in de zoete aardappelpuree en leg deze bovenop de zalmrol met de puree aan de bovenkant.
500 g zuurkool
50 g boter
50 ml witte wijn
10 g suiker
4 jeneverbessen
1 kruidnagel
1 blaadje laurier
zout
1 zoete aardappel
4 plakken bladerdeeg
1 losgeklopt ei
peper en zout
ras el hanout
« Terug naar: Recepten