Informatie
Bereidingswijze: Wel de spliterwten een nacht in ruim water. Spoel de spliterwten af en breng ze samen met 2 liter water, het ontbijtspek en de varkenspoten aan de kook. Verwijder eventueel schuim met een schuimspaan. Laat het op laag vuur ca. 10 minuten trekken. Halveer de prei in de lengte, was deze en snijd de prei in halve ringen. Pel de ui en snijd deze in grove stukken. Schil en snijd de aardappels in blokjes. Pel en snijd de knoflook grof. Schil en snijd de wortels en knolselderij in blokjes. Voeg de groenten toe aan de soep en laat deze ca. 1,5 uur rustig koken en roer af en toe goed door. Vul het eventueel aan met water. Voor het
serveren van de soep: |
500 g spliterwten
200 g ontbijtspek
2 varkenspoten of krabbetjes
2 prei
2 uien
3 aardappels
1 tn knoflook
2 winterwortels
½ knolselderij
1 magere rookworst
¼ bosje bladpeterselie
roggebrood
100 g katenspek
zout en versgemalen peper
« Terug naar: Recepten