Informatie
Hoofdingrediënt:
Tuinbonen-BIO
Personen:
4
Categorie:
Bijgerecht, Lunch, Hapjes
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Groenten:
Tuinbonen
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Gemakkelijk, Feestelijk
Seizoen:
Zomer
Tuinbonen, niet altijd de favourite groente die op tafel staat. Met dit recept hopen wij daar verandering in te brengen.
Bereidingswijze:
Pak een grote kom en meng hierin de crouton marinade.
Snij het brood in blokjes en meng door de marinade.
Bak de croutons in een koekenpan krokant op een middelhoog vuur. Blijf goed omscheppen.
Laat de croutons afkoelen op een stuk keuken papier en veeg de pan uit.
Gooi boter in de pan en laat dit langzaam smelten. Voeg de tijm en de tuinbonen toe. Bak de boontjes en ui 5 min. voorzichtig op een middelhoog vuur. Blus af met een klein scheutje wijn of sherry en laat nog 1 min. bakken. Zet de pan uit en meng de citroenrasp door de boontjes heen.
Pak een mooie slakom en meng de boontjes en croutons door elkaar.
Ingrediënten:
300 gr. tuinbonen (gedopt)
rasp van 1 citroen
scheutje witte wijn of sherry
twee stokjes thijm
50 gr. boter
1 groot ui in ringen
200 gr. oud brood in blokjes gesneden.
Crouton marinade:
1 tl. gerookte paprikapoeder
4 el. olie
2 tl. zout
1 tl. geperste knoflook
1 tl. kerriepoeder
« Terug naar: Recepten