Informatie
Kook de bonen beetgaar, laat ze uitlekken in
een zeef en bewaar 16 cl. van het kookvocht.
Verhit de boter in
een koekenpan en fruit hierin de in blokjes
gesneden uien. Voeg de hamblokjes en 8
cl kookvocht toe en laat het geheel op een laag vuur nog 5 minuten zachtjes
doorkoken. Klop de eierdooiers los en meng dit met 8 cl kookvocht. Roer dit
mengsel door de uitjes en ham. Verhit het geheel op een laag vuur onder
constant roeren tot het gaat binden (laat de saus niet koken, anders gaat hij
klonteren). Voeg de uitgelekte bonen
toe, even goed verwarmen en op smaak brengen met zout en peper. Voor het
serveren garneren met de peterselie en bieslook.
! Super lunchgerecht met stokbrood serveren.
Ingrediënten:
- 800 gram tuinbonen
- 80
gram boter
- 2 uien
- 600 gram blokjes gekookte ham
- 3 eidooiers
- 5
gram peterselie
- 5
gram bieslook
- zout/peper
« Terug naar: Recepten