Veldsla met warme paddestoelen
Informatie
Hoofdingrediënt:
Veldsla
Personen:
4
Categorie:
Voorgerecht, Bijgerecht
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Groenten:
Veldsla
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Gemakkelijk, Gezond
Seizoen:
Lente, Herfst
Veldsla wassen en drogen. Ontbijtspek in reepjes snijden en langzaam
uitbakken in de koekenpan tot de reepjes lekker knapperig zijn. Paddenstoelen
schoonmaken en in plakjes snijden.
Boter aan het spekvet toevoegen en goed warm laten worden, hierin de
paddenstoelen met de fijn gesnipperde ui even bakken.
Van de azijn, zout, peper en olie een vinaigrette maken en deze onder
de veldsla mengen vervolgens verdelen over de borden en garneren met de
paddenstoelen en spekreepjes.
! Serveren als voorgerecht
of bijgerecht
Ingrediënten:
- 800 gr veldsla
- 600 gr ontbijtspek
- 600 gr paddenstoelen naar keuze (champignons, cantharellen of
oesterzwammen)
- 50 gr boter
- 1 ui
- 3 el appelazijn
- 6 el notenolie
- zout/peper
« Terug naar: Recepten