Veldsla-stamppotje
Informatie
Hoofdingrediënt:
Veldsla
Personen:
4
Categorie:
Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
40-60 minuten
Groenten:
Veldsla
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Herfst
Schil de aardappels en snijd ze klein, kook deze gaar in 20 minuten. Snijd
de ui en paprika in blokjes en fruit deze aan in de olijfolie. Giet de
aardappelen af en stoom ze even droog.
Stamp ze fijn met de pureestamper en voeg vervolgens de warme melk en
kruidenkaas toe. Doe de ui, paprika en uitgelekte maïskorrels erbij, breng het
geheel op smaak met nootmuskaat en peper. Roer op het laatst de schoon gewassen veldsla erdoor.
! Serveer de stamppot met braadworst
Ingrediënten:
- 900 gram kruimige
aardappel
- 1 el olijfolie
- 2 uien
- 1 rode
paprika
- 300 gram maïskorrels (uit
blik)
- 150 gram kruidenkaas
- 150 ml melk
- 150 gram veldsla
- nootmuskaat/peper
« Terug naar: Recepten