Informatie

Hoofdingrediënt:
Venkel-BIO
Personen:
4
Categorie:
Voorgerecht, Bijgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Groenten:
Venkel
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond
Seizoen:
Zomer, Herfst

Ingredienten:

2 Venkelknollen
3 Peren
6 tenen knoflook (ongepeld)
6 el olijfolie
4 el citroensap
150 gr gorgonzola
1 el kappertjes
1 el honing

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verwijder de steeltjes en het loof van de venkel. Snijd de venkelknollen in 6 stukken en leg ze in een ingevette ovenschaal.

Snij de peren in de lengte in vier en verwijder de pitten. Leg deze in de ovenschaal. Leg de ongepelde knoflook ertussen en besprenkel het geheel met olijfolie. Zet de schaal ongeveer 20 minuten in de hete oven.

Haal de knoflook uit de ovenschaal, pel ze en maal tot een pulp, doe er het citroensap en de honing bij en meng goed door.

Verdeel de gorgonzola over de venkel en peer en zet 5-10 minuten terug in de oven totdat de kaas is gesmolten.

Sprenkel de knoflook dressing over de venkel en peer. Breng het geheel op smaak met peper en zout en garneer met de kappertjes.



« Terug naar: Recepten