Verse meiraap kimchi
Informatie
Hoofdingrediënt:
Meiraap-BIO
Personen:
4
Categorie:
Bijgerecht, Hapjes, Salades
Bereidingstijd:
0-20 minuten
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Gemakkelijk, Gezond
Seizoen:
Zomer
Ingrediënten
· 1 grote meiraap
· 1 snufje zout
· 1 scheut olijfolie
· 1 scheut appelazijn
· 1 tl dille
· 1-2 tl milde chilivlokken/ snufje chilipoeder
Kimchi is een traditioneel Koreaans gefermenteerd gerecht. Voor kimchi wordt voornamlijk Chinese kool gebruikt, maar dit kan ook met andere groenten.
Dit gerechtje is super makkelijk, snel en lekker. Ideaal geschikt om als bijgerecht te serveren bij de nasi of de bbq. Je kunt met dit recept oneindig varieren, probeer bijvoorbeeld een vissaus idpv. zout en malt vinegar idpv. appelazijn. Het spreekt voor zich dat de kruiden naar wens kunnen worden aangepast.
In de koelkast is meiraap één tot twee weken houdbaar.
Dit gerechtje is super makkelijk, snel en lekker. Ideaal geschikt om als bijgerecht te serveren bij de nasi of de bbq. Je kunt met dit recept oneindig varieren, probeer bijvoorbeeld een vissaus idpv. zout en malt vinegar idpv. appelazijn. Het spreekt voor zich dat de kruiden naar wens kunnen worden aangepast.
In de koelkast is meiraap één tot twee weken houdbaar.
Verse meiraap kimchi
Bereidingswijze:
1. Was de meiraap en snij deze in zo dun mogelijke plakken. Het schil mag er aan blijven.Leg de schijfjes in een kom en strooi er, naar smaak, een beetje zout overheen. Besprenkel met een scheutje appelazijn/limoensap, de olie, dille en chili overheen. Laat het geheel minimaal 20 minuten staan.
1 grote meiraap
1 snufje zout
1 scheut olijfolie
1 scheut appelazijn
1 tl dille
1-2 tl milde chilivlokken/snufje chilipoeder
« Terug naar: Recepten