Informatie
Hoofdingrediënt:
Winterpostelein-bio
Personen:
2
Categorie:
Bijgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
0-20 minuten
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Gemakkelijk, Gezond
Seizoen:
Zomer, Winter
Ingrediënten
· Chorizoworst ui knoflook
ongeveer 200 gr winterpostelein enkele saliebladeren, 5 eetl olijfolie, 300 gr chorizoworst in dunne schijfjes, 1 kleine ui in ringen,1 gehakt teentje knoflook,2 eetl rode wijnazijn, peper en zout.
Voorbereiding
Was de postelein en droog ze.
Verdeel de winterpostelein over afzonderlijke borden of doe het in een slakom met de salieblaadjes erover.
Bereidingswijze
Verwarm de olijfolie in een bakpan tot ze behoorlijk heet is. Voeg er de schijfjes chorizoworst bij en bak 1 min. Voeg ui en knoflook toe en bak nog 1 tot 2 minuten tot de chorizo bruin is. Doe de azijn, peper en zout in de pan om op smaak te brengen. Verdeel met een lepel snel de mengeling over de winterpostelein en schep voorzichtig door elkaar. nmiddelijk opdienen.
Serveertip
Staat erg leuk op ontbijtborden waarop je de postelein met de gesnipperde saliebladeren verdeeld. Je schept het chorizomengsel er dan op.
« Terug naar: Recepten