Informatie
Bereidingswijze:
Verhit de olie in de wok en bak de kip in 2-3 minuten bruin. Snipper de ui en haal de tijmblaadjes van de takjes. Maak de paddenstoelen schoon met keukenpapier en snijd deze in plakjes. Schep de ui, knolselderij en tijm door de kip en bak deze ca. 3 minuten mee. Roer de sherry en de paddenstoelen erdoor en laat het nog ca. 5 minuten zachtjes stoven. Voeg daarna de crème fraîche toe. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de rijst op de borden en schep de gestoofde kip ernaast.
Ingrediënten voor 4 pers:
3 el olijfolie
350 g kipfilet haasjes
2 rode ui
4 takjes tijm
400 g paddenstoelenmix
400 g blokjes knolselderij
200 ml sherry medium dry
250 ml crème fraîche
500 g gekookte witte rijst
Tip: als je van pikant houdt, kun je er ook nog een fijn gehakte rode peper onder doen
Tip: serveren met een gegrilde steak en gebakken aardappelen
« Terug naar: Recepten