Witlof ham schotel met pesto
Witlof ham schotel met pesto

Informatie

Hoofdingrediënt:
Witlof-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Voorgerecht, Hoofdgerecht, Bijgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
40-60 minuten
Groenten:
Witlof
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Zomer, Herfst, Winter



  • 5 stronkjes witlof
  • 5 plakken ham (let goed op de ingrediëntenlijst of vraag de slager ernaar, vaak worden er ongewenste ingrediënten toegevoegd)
  • 5 el slagroom
  • 5 flinke el pesto
  • 5 flinke el roomkaas
  • 200 g geraspte kaas
  • peterselie
bereidingswijze:
  • Halveer de witlof.
  • Omwikkel iedere helft met een halve plak ham en leg plat in een ovenschaal. Gebruik indien nodig twee schalen.
  • Giet de slagroom onder in de schaal.
  • Schep een halve eetlepel pesto op ieder stukje witlof.
  • Schep een halve eetlepel roomkaas op ieder strukje witlof.
  • Verdeel de geraspte kaas erover.
  • Strooi de peterselie erover.
  • Zet de schotel 30 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden Celcius, of tot de schotel mooi goudbruin en de witlof gaar is.

« Terug naar: Recepten