Witlof ham schotel met pesto
Informatie
Hoofdingrediënt:
Witlof-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Voorgerecht, Hoofdgerecht, Bijgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
40-60 minuten
Groenten:
Witlof
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Zomer, Herfst, Winter
- 5 stronkjes witlof
- 5 plakken ham (let goed op de ingrediëntenlijst of vraag de slager ernaar, vaak worden er ongewenste ingrediënten toegevoegd)
- 5 el slagroom
- 5 flinke el pesto
- 5 flinke el roomkaas
- 200 g geraspte kaas
- peterselie
- Halveer de witlof.
- Omwikkel iedere helft met een halve plak ham en leg plat in een ovenschaal. Gebruik indien nodig twee schalen.
- Giet de slagroom onder in de schaal.
- Schep een halve eetlepel pesto op ieder stukje witlof.
- Schep een halve eetlepel roomkaas op ieder strukje witlof.
- Verdeel de geraspte kaas erover.
- Strooi de peterselie erover.
- Zet de schotel 30 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden Celcius, of tot de schotel mooi goudbruin en de witlof gaar is.
« Terug naar: Recepten