Witlof uit de oven
Informatie
Hoofdingrediënt:
Witlof-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Groenten:
Witlof
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Feestelijk
Seizoen:
Lente, Winter
Bereidingswijze:
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in gelijke partjes en kook de aardappels ca. 20 minuten in het water. Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Halveer de grote stronken witlof (kleine stronken kunnen heel in de pan). Kook de witlof ca. 3 minuten. Giet ze af en laat het goed uitlekken.Snijd de bieslook fijn. Meng de Griekse yoghurt met het ei, de helft van de bieslook en een beetje zout en versgemalen peper. Snijd de ham in kleine stukjes. Leg de witlof in een ovenschaal en verdeel de ham erover. Schep de Griekse yoghurt erover en bestrooi deze met de geraspte kaas. Bak de witlof ca. 20 minuten in de oven tot de witlof gaar is en de kaas gegratineerd is. Giet de aardappels af, laat ze uitwasemen en meng de honing, mosterd en de resterende bieslook erdoor.
Ingrediënten voor 4 pers:
800 g vastkokende aardappels
1 el honing
1 el grove mosterd
8 stronken witlof
olijfolie om in te bakken
1 bosje bieslook
250 ml Griekse yoghurt
1 ei
100g geraspte belegen kaas
100g gekookte ham
« Terug naar: Recepten