Witlofsoep
Witlofsoep

Informatie

Hoofdingrediënt:
Witlof-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Groenten:
Witlof
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Feestelijk
Seizoen:
Lente, Zomer, Herfst, Winter

Bereidingswijze:

Snijd de witlof door en verwijder de kern. Smelt de boter (zonder te laten kleuren) en fruit hierin de fijn gesnipperde ui aan. Voeg de witlof en de geschilde en in blokjes gesneden aardappel toe. Blus het af met de bouillon en laat het rustig doorkoken totdat de ingrediënten gaar zijn. Pureer de soep met een staafmixer en laat de soep opnieuw aan de kook komen. Voeg voor het serveren de room toe. Breng zo nodig de soep op smaak met de kruiden en garneer het met de peterselie en de gebruineerde amandelen. 

Ingrediënten voor 4 pers.:

400 g witlof
2 uien
1 aardappel (kruimig)
30 g boter
1 l kippenbouillon
125 ml kookroom
1 el gehakte peterselie
40 g geschaafde amandelen



« Terug naar: Recepten