witte kool in de oven
witte kool in de oven

Informatie

Hoofdingrediënt:
Witte kool-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
40-60 minuten
Groenten:
Witte kool
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Gezond
Seizoen:
Lente, Zomer, Herfst, Winter

Bereidingswijze:

 

Maak de kool schoon en snijdt hem in fijne reepjes, kook de kool in  5-8 minuten beetgaar . Smelt 35 gram boter in de pan en fruit hierin de uienblokjes aan en voeg de rode paprikablokjes toe .Bak vervolgens het gehakt rul en breng het op smaak met de kruiden. Maak de aardappelpuree.

 Vet een ovenvaste schaal in met boter en doe hierin een laag aardappelpuree dan een laag witte kool  hier bovenop het gehaktmengsel en als laatste weer een laag puree. Strooi hierover de geraspte kaas en zet de schaal voor ca 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

 

Ingrediënten:

 

600 gram witte kool

500 gram gehakt

1                rode ui

 1               groene paprika

40   gram boter

                   zout/peper/kerriepoeder/paprikapoeder

150 gram geraspte kaas

     

aardappelpuree:

900 gram kruimige aardappels

150 ml      melk

30   gram boter

                  zout/peper/nootmuskaat


« Terug naar: Recepten