Informatie
Bereidingswijze:
Maak de kool schoon en snijdt hem in fijne reepjes, kook de kool in 5-8 minuten beetgaar . Smelt 35 gram boter in de pan en fruit hierin de uienblokjes aan en voeg de rode paprikablokjes toe .Bak vervolgens het gehakt rul en breng het op smaak met de kruiden. Maak de aardappelpuree.
Vet een ovenvaste schaal in met boter en doe hierin een laag aardappelpuree dan een laag witte kool hier bovenop het gehaktmengsel en als laatste weer een laag puree. Strooi hierover de geraspte kaas en zet de schaal voor ca 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Ingrediënten:
600 gram witte kool
500 gram gehakt
1 rode ui
1 groene paprika
40 gram boter
zout/peper/kerriepoeder/paprikapoeder
150 gram geraspte kaas
aardappelpuree:
900 gram kruimige aardappels
150 ml melk
30 gram boter
zout/peper/nootmuskaat
« Terug naar: Recepten