Wortel stoofpot
Wortel stoofpot

Informatie

Hoofdingrediënt:
Winterpeen-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
60+ minuten
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Herfst, Winter

Bereidingswijze:

Snijd de runderlappen in grove blokken en bak deze in de boter met zout en peper. Voeg de tomatenpuree, kruidnagel, laurier en rozemarijn toe. Blus af met de bouillon en versnipper de ontbijtkoek plakken erboven. Laat het geheel zo’n 2 uur stoven en doe er dan de geschilde en in plakken gesneden wortel bij samen met de schijven champignons. Laat het geheel nog ongeveer een ½ uur stoven. Als het niet de gewenste dikte heeft iets bij binden met maïzena.

Ingrediënten:

750 g runderlappen
750 ml runderbouillon
500 g wortel
350 g champignons
1 el tomatenpuree
2 kruidnagels
2 blaadjes laurier
1 el rozemarijn
3 plakken ontbijtkoek
peper en zout
75 g boter

Tip: lekker met aardappelpuree


« Terug naar: Recepten