Wortelsoep
Wortelsoep

Informatie

Hoofdingrediënt:
Winterpeen-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Voorgerecht
Bereidingstijd:
40-60 minuten
Groenten:
Winterpeen
Vegetarisch:
Nee
Seizoen:
Zomer, Herfst

Bereidingswijze:

Schil de wortelen, snijd deze in schijfjes en bak deze ca. 5 minuten in de olie. Voeg vervolgens de fijn gesnipperde ui ca. 3 minuten toe en de gehakte knoflook 2 minuten. Voeg de gemberpoeder toe (of verse gember). Blus het af met de witte wijn en voeg na 5 minuten de bouillon toe. Laat het geheel zo’n 30 minuten op een laag vuur garen. Pureer alles tot een gladde soep.

Als de soep de dik is kun je nog bouillon toevoegen. Breng het geheel op smaak met zout en peper.   

Ingrediënten voor 4 pers:

1 kg wortelen
2 el olijfolie
1 ui
1 tn knoflook
1 duimpje verse gember
75 ml witte wijn
1 l bouillon
zout / peper


Tip:

-Voeg voor het serveren een lepel creme fraîche toe


« Terug naar: Recepten