Yacon carpaccio
Informatie
Hoofdingrediënt:
Yacon-BIO-los
Personen:
4 personen
Categorie:
Voorgerecht, Salades
Bereidingstijd:
0-20 minuten
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Herfst, Winter
Bereidingswijze:
Schil de yacon en snij in dunne schijven (evt.
met de kaasschaaf). Verdeel de schijven over de borden. Meng alle ingrediënten
voor de dressing en sprenkel deze over de yaconschijven. Bruineer de
amandelschijven in een pan en strooi deze als garnering met de Parmezaanse kaas
over de yacon schijven.
Ingrediënten:
100 g yacon
2 el geraspte Parmezaanse kaas
1 el amandelschilfers
Dressing:
1 el olijfolie
sap van 1 limoen
1 tl honing
1 el gehakte peterselie
peper en zout
Tip: Geschikt als voorgerecht maar je kunt dit ook als salade maken bij een lekker stuk gegrild vlees.
« Terug naar: Recepten