Informatie

Hoofdingrediënt:
yacon-BIO
Personen:
4
Categorie:
Bijgerecht
Bereidingstijd:
20-40 minuten

Ingrediënten

· Yacon
· Parmaham
· Blauwschimmelkaas
· Parmezaanse kaas

 

Yacon met parmaham en kaas 

Ingrediënten voor 4 personen:

400 gr yacon geschild en in dikke plakken
5 plakken parmaham
25 gram blauwekaas
Parmezaan


Bechamelsaus
25gram boter
30gram bloem
150 ml volle melk


Bereidingswijze:


Verwarm de oven voor op 220 graden.

Smelt de boter in een pan met dikke bodem op laag vuur. Meng de bloem door de gesmolten boter en laat 3 minuten garen.

Voeg al roerend met een garde de melk, beetje bij beetje toe. Voeg elke keer een scheut melk toe als het vorige is opgenomen. Laat het geheel op laag vuur, al roerend 3 minuten zacht koken. Breng op smaak met zout.

 

Leg de yaconschijven in een ovenschaal. Bedek de schijven met bechamel en leg hier de blauwe kaas op. Frommel de ham mooi op en plaats tussen de schijven. Rasp Parmezaan over het geheel. Bak het geheel af in de oven totdat de bechamel begint te kleuren.


Tip: Lekker bijgerecht bij Risotto


« Terug naar: Recepten