Yaconsoep
Yaconsoep

Informatie

Hoofdingrediënt:
Yacon-BIO-los
Personen:
4 personen
Categorie:
Voorgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
40-60 minuten
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Zomer, Herfst, Winter

Bereidingswijze:

Schil de yacon en snij deze in kleine blokjes . De Yaconblokjes aanfruiten in de olie . Voeg vervolgens de gesnipperde ui en de fijn gehakte knoflook toe. Doe de kerrie- en de gemberpoeder erbij en blus het geheel af met de bouillon. Roer de honing erdoor en laat het  ca 30 minuten pruttelen. Pureer het geheel met de staafmixer . Opnieuw aan de kook brengen en  de kokosmelk erdoor schenken. Voor het serveren evt. op smaak brengen met zout/peper en de soep garneren met de peterselie.

Ingrediënten:

400 gr yacon

1 l         groentebouillon

1           ui

2 tn       knoflook

1 el        honing

1 el         kerriepoeder

1 tl          gemberpoeder

600 ml    kokosmelk

1 el           olijfolie

 1 el           gehakte peterselie


« Terug naar: Recepten