Zoete aardappelsoep
Informatie
Hoofdingrediënt:
Zoete aardappel - BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Voorgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
40-60 minuten
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Herfst, Winter
Bereidingswijze:
Fruit de gesnipperde ui en gehakte knoflook aan in de olie. Doe hier de geschilde en in blokjes gesneden zoete aardappel bij. Voeg de kerriepoeder toe en blus het geheel af met de bouillon en het limoensap. Laat het geheel ca. 20 minuten pruttelen en pureer met de staafmixer. Voeg de kokosmelk toe. Schep de soep op en roer er een lepel yoghurt door. Garneer het af met de gehakte koriander.
Ingrediënten:
700 g zoete aardappel
1 ui
2 tn knoflook
1 el olijfolie
1 l groentebouillon
1 el kerriepoeder
sap
van 1 limoen
400 ml kokosmelk
1 el gehakte
koriander
4 el Griekse
yoghurt
peper en zout
« Terug naar: Recepten