Zoete witlof
Zoete witlof

Informatie

Hoofdingrediënt:
Witlof-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Bijgerecht
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Groenten:
Witlof
Vegetarisch:
Ja
Seizoen:
Lente, Winter

Bereidingswijze:

Snijd de witlof in de lange weg door en verwijder eventueel de bittere kern. Besprenkel de witlof met citroensap. Smelt de roomboter in een koekenpan en laat de witlof hierin kleuren (iedere kant 5 minuutjes). Meng het sinaasappelsap met de honing, tijm, zout en peper in een kommetje en giet het over de witlof. Laat het geheel nog ca. 10 minuten stoven totdat de saus iets is ingedikt. (Als de saus niet zoet genoeg is kun je nog een beetje suiker toevoegen.)

Ingrediënten voor 4 pers:
8 stronken witlof
2 dl sinaasappelsap
2 el honing
2 el citroensap
1 tl tijm
30 g roomboter
zout / peper


Tip:

Serveren met aardappelgratin en een kalfsoester


« Terug naar: Recepten