Informatie
Hoofdingrediënt:
courgette-BIO
Personen:
4
Categorie:
Bijgerecht, Hapjes, Salades
Bereidingstijd:
40-60 minuten
Groenten:
Courgette
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Feestelijk
Seizoen:
Zomer, Herfst
Ingrediënten:
1 middelgrote courgette
100 ml azijn
100 ml water
50 g suiker
1 tn knoflook
1 blad laurierBereidingswijze:
Breng het water, azijn, suiker, geplet knoflookteentje en blaadje laurier in een pannetje aan de kook.
Haal van het vuur af en laat gedurende 10 minuten doortrekken.
Zeef de knoflook en laurier uit het zoetzuur.
Was de courgette goed en schaaf deze in lange dunne plakken op de mandoline.
Verwarm de zoetzuur licht, voeg de courgette toe en zet koud weg in de koelkast.
Laat het geheel nog 1 uur marineren.Tip: je kunt de courgetteplakken mooi oprollen, vouwen of ergens omheen doen.
« Terug naar: Recepten