Zuurkool ovenschotel met zoete aardappel en appeltjes
Zuurkool ovenschotel met zoete aardappel en appeltjes

Informatie

Hoofdingrediënt:
Personen:
4 personen
Categorie:
Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
40-60 minuten
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Herfst, Winter

Bereidingswijze:

Schil de zoete aardappel, snijd deze in blokjes en kook deze gaar in een pan met ruim water en een snuf zout. Giet de zoete aardappel af. Verwarm de oven voor op 180 graden. Stamp de zoete aardappel, de mosterd en de plantaardige melk tot een smeuïge puree en breng het op smaak met een flinke snuf zout. Laat de zuurkool goed uitlekken en verdeel het over een ingevette ovenschaal. Verdeel hier overheen de zoete aardappelpuree. Snijd de appels in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in zo dun mogelijke plakjes. Steek de plakjes appel in de zoete aardappelpuree. Bestrijk de ovenschotel met de gesmolten boter/ghee. Bak de ovenschotel in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 kg zuurkool
1 kg zoete aardappel
2 appels

2 tl mosterd
2 el plantaardige melk
2 el gesmolten boter/ghee

« Terug naar: Recepten