Zuurkoolschotel
Zuurkoolschotel

Informatie

Hoofdingrediënt:
Zuurkool-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Zomer, Herfst, Winter

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Was, schil en snij de zoete aardappel en kook in ong. 10 minuten gaar. Stamp de aardappels tot een puree met kokosolie, peper en evt. wat zout.
Bak ondertussen de spekblokjes met de ui, voeg het gehakt toe en bak het rul. Giet het vet af en vang het op. Breng het gehakt op smaak met tijm, peper en kaneel.
Verdeel de verse zuurkool over de ovenschaal, schep het gehaktmengsel erop en daarna de aardappelpuree.
Snij de ongeschilde appels in plakjes en leg deze bovenop de puree. Bestrooi ze met kaneel en sprenkel er wat van het bakvet over.
Bak de schotel ong. 20 min. in de oven.


Ingrediënten:

500 gr.verse zuurkool 

1 kg zoete aardappelen 
250 gr (bio)rundergehakt
125 gr (bio)spekblokjes
2 uien
1 a 2 appels
tijm
peper
kaneel


« Terug naar: Recepten