Informatie

Hoofdingrediënt:
aardpeer-BIO zuurkool-BIO
Personen:
4
Categorie:
Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
40-60 minuten
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Gezond
Seizoen:
Winter

Zuurkoolschotel met aardpeer

Lekker met een groene salade


De aardpeer maakte de zuurkoolschotel een beetje zoeter. (Foto Erik van Huizen)

Door de aardpeer te raspen en te combineren met shoyu krijg je zelfs een beetje de smaak van gehakt.

Wat je nodig hebt voor deze ovenschotel:

  • 500 gram aardperen
  • 500 gram zuurkool
  • 500 gram aardappelen
  • 2 rode uien
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 takje rozemarijn
  • 150 gram gerookte tofu
  • 4 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • rijstmelk
  • 0,5 theelepel nootmuskaat
  • 1 eetlepel shoyu (sojasaus)
  • 50 gram geraspte jong belegen kaas of vegan kaas
  • snufje zeezout
  • paar fikse draaien aan de pepermolen

Hoe je deze zuurkoolschotel met aardpeer maakt:

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Schil de aardappelen en kook in 20 minuten gaar.
  3. Snij de ui in dunne halve ringen.
  4. Fruit de uienringen met wat zeezout en sesamolie in een pan.
  5. Maak de aardperen met een groenteborstel schoon onder stromend water.
  6. Rasp de aardperen grof en roerbak 3 minuten mee met het uimengsel.
  7. Voeg de zuurkool toe en roerbak eveneens een paar minuten mee.
  8. Voeg de kruiden en het laurierblad toe en laat alles nog even stoven. Maak op smaak met de zwarte peper en de shoyu.
  9. Snij de rooktofu in kleine dobbelsteentjes en roer door het zuurkoolmengsel.
  10. Giet de aardappelen af en stamp fijn met de rijstmelk. Maak op smaak met wat zeezout, de nootmuskaat en vers gemalen peper.
  11. Doe het zuurkoolmengsel in een ovenschaal, verdeel de aardappelpuree erover en gratineer met de kaas.
  12. Zet de schotel zo lang in de oven dat de kaas mooi lichtbruin is.

« Terug naar: Recepten